26-05-13

Thema - Dit is geen doos!

Hey hallo,

 

Hier komt het verslag van de 2 weken die we gewerkt hebben rond het thema 'DOZEN'. Met een beetje vertraging, waarvoor sorry.

untitled.png

Maandag zijn we de dag begonnen met het spelen met dozen. We hebben er er van genoten. Het was gooien, doos in doos, doos op doos, trommelen,...

Maandag kregen wij er ook nog een kindje bij. WELKOM MAYSAM! Nu zijn we met 18. Maysam heeft de bloem als symbool gekozen in de klas.

 

2072812764.jpg

 

Dinsdag was het feest in onze klas. Yanis was jarig. Een groot feest in de klas. We hebben samen gesmuld en gezongen.

Woensdag was het terug feest. Elisa was jarig. Mama had gezorgd voor een mega grote taart waar de hele kleuterschool heeft kunnen van smullen.

 

3010204588.jpg

826049661.jpg

741979333.jpg

 

Donderdag was het opnieuw feest. Wat een drukke week. Maissa was jarig. We hebben allemaal gezongen en gesmuld. Het was zeer lekker.

Vrijdag hebben we naar tiktak gekeken. Kwaakje ging dit weekend mee met Ibrahima.

WEEK 2:

Maandag geen school!

Dinsdag verwerkomden we een nieuw vriendje in onze klas, zijn naar is KEYLEN, nu zijn we met 19!

We leerden ook een leuk liedje, Juf had hiervoor dozen meegebracht met allemaal spulletjes in en telkens ze schudde met de doos zongen we het lied. Daarna mochten we raden wat er in de doos zat.

"Koosje mijn roosje,

Wat zit er in mijn doosje?

Wat zit er in mijn schoen?

Schudden moet je doen."


Woensdag heeft juf het verhaaltje van "dit is geen doos" vertelt. Het gaat over een konijntje die zijn fantasie gebruikt als hij met dozen speelt. Wat het is geen doos, maar een robot, een berg, een luchtballon, enz.

dit_is_geen_doos.jpg

We speelden ook in de experimenteerbak met verschillende dozen, grote en kleine, ronde en vierkanten, met of zonder deksel. We versctopten er vanalles in.

Donderdag hebben we verschillende dozen versiert in geel - groen - rood en blauw. Nadien speelden we er een spelletje mee, we verzamelden spullen in de klas in deze kleuren en sorteerden ze in de juiste doos.

Vrijdag kwam de schoolfotograaf. Onze kindjes waren allemaal heel mooi gekleed en hebben flink gezwaait en gelachen naar de camera.

Hier vind je alvast enkele foto's van het thema:

 

 

De commentaren zijn gesloten.