24-03-13

Thema Pasen

Hey hallo,

60.gif

Omdat het bijna Pasen is komen we meer te weten over de paaskip, de paaskuikentjes en het paaskonijn. We gaan op zoek naar lekkere chocolade eitjes, mmmmh!

Hier alvast een vrolijk liedje over kuikentjes...


MAANDAG vertelt juf het verhaaltje van "Kom uit je ei kleintje."

Mama kip heeft net een ei gelegt en ze is heel fier. Ze doet er alles aan zodat het ei zou uitkomen, maar het lukt niet. Ze stopt het in de grond en geeft het water, maakt een mooie bloemenkrans, giet er spaghetti over, ... Ze is heel verdrietig en gaat met het ei in haar bedje liggen, dan komt er een mooi kuiken uit haar ei.

0.jpg

We gaan ook turnen met juf Marie.

s' Avonds doen we nog eens relaxatie met juf Els, de juffen komen eens kriebelen met pluimen van de kip. Daarna mogen we ook eens bij elkaar komen kriebelen.

DINSDAG hebben we de verjaardag van Zoë gevierd. Mama en Zoë hadden een hele mooie berencake gemaakt en lekkere zandkoekjes. Ze waren overheerlijk. Zoë koos voor een mooie groene kroon, zoals onze Kiki.

Naamloos.png

Hier zijn de foto's van het feest:

 

 

 

WOENSDAG, DONDERDAG en VRIJDAG was juf ziek en moest ze thuis in haar bedje blijven. Maar de kindjes hebben een fijne tijd gehad samen met juf Els en juf Heidi!

We hebben verder gewerkt aan onze mooie paasmandjes en vrijdag kwam de paashaas op bezoek....

22-03-13

Thema boerderij

Hey hallo,

 

Deze week vertoefden we in de wereld van de dieren van de boerderij. Varkens, paarden, koeien die loeien, schapen, geiten, poezen, muizen, ...

koe.gif

Maandag vierden we de verjaardag van Mohamed L. We aten cake, dronken lekker fruitsap, maakten een kroon en zongen liedjes. (fots volgen nog)

We gingen ook turnen met juf Marie.

s' Avonds leerden we het liedje: Hé blijf staan.


Dinsdag knutselden we een dierenkroon. We kleefden stickers in patronen op de kroon. Soms was het wel een beetje moeilijk, maar we deden heel erg ons best.

We luisterden ook naar het verhaaltje van "Waar is mijn prrrrt?" in de Kamishibai.

Het gaat over een poesje die zijn Miauw niet kan vinden. Hij gaat op bezoek bij alle dieren. Maar de muis heeft alleen een piep en de koe alleen een beuh, ... Ze komt uiteindelijk bij haar mama terecht en roept heel luid: "Miauw!"

We speelden ook een spelletjes met dierengeluiden. Als we een eendje hoorden dan mochten we de eend nemen. Als we een varken hoorde namen we het varken enz.

We speelden ook met de boerderijdieren in het hooi, onze haren hingen ook vol met hooi.

Woensdag keken we met heel de kleuterschool naar het toneel van het boekje "Nieuwsgierige Lotje"


Donderdag waren er veel juffen ziek en bleef juf Jessica bij alle peuters en moest juf Wendy bij de kindjes van juf Corine blijven. Soms kwamen er enkele kindjes spelen in de klas van juf Corine.

Vrijdag zijn we met alle kindjes naar de boerderij geweest, het was mooi weer en we hebben er van genoten. Maar moe dat we weren.

We hebben een pauw gezien die zijn veren omhoog zette, bruine lammetjes, een mooie kalkoen en een hele lieve poes die we konden aaien.

Om terug te keren zijn we met de metro gegaan van Ijzer naar Ribaucourt. Het was een heel avontuur op de roltrap. Mama's en papa's jullie peuter zal vanacht heel goed slapen :D

DSC06690.JPG

08-03-13

Thema - de 3 biggetjes

Hey hallo,

Omdat volgende week de JEUGDBOEKENWEEK van start gaat en het thema SPROOKJES is, hebben we gekozen om deze week te werken rond het sprookje "De 3 biggetjes".

Hier vind je alvast een voorsmaakje van het verhaaltje (het is wel in het Engels):


Maandag hebben we naar het filmpje van de 3 biggetjes gekeken op YouTube. We hebben samen met de boze wolf geblazen en geblazen tot alle huisje omver vielen. Maar het huisje van steen viel niet om.

 

Dinsdag had het zo hard geneeuwd dat alle juffen te laat op school waren. We hebben dan ook even moeten wachten in de refter. Nadien hebben we gedanst op het liedje van "SPROOKJESBOEK", dit is het afsluitlied van de jeugdboekenweek. We gaan dan dansen met alle kinderen van de school.


We hebben ook 3 varkentjes en een wolf geknutseld. Nadien hebben we heel even in de sneeuw gespeeld, brrrrr, twas wel koud!!!

DSC06641.JPG

DSC06642.JPG

DSC06643.JPG

DSC06644.JPG


WOENSDAG geen school!!!!

DONDERDAG hebben we gekeken naar het poppenspel van "de 3 biggetjes".


Zo gaat het verhaaltje:

1 biggetje bouwt een huisje van stro, 1 biggetje bouwt een huisje van hout en 1 biggetje bouwt een huisje van steen. De boze wolf komt langs en wil graag snoepen van de biggetjes. Hij blaast en blaast en blaast en het huisje van stro valt zo om. Dan blaast en blaast hij nog een keer en ook het huisje van hout valt zo om. Dan probeert hij het ook met het huisje van stenen, maar dat wil niet omvallen. Hij kruipt door de schoorsteen, maar hij valt in de pot met soep. Hij rent zo snel hij kan weg van de biggetjes.

We hebben ook 3 huisje geknutseld: 1 van hooi, 1 van hout en 1 van stenen.

VRIJDAG vertellen we samen met de juffen het verhaaltje van de biggetjes. Hieronder vind je het filmpje of eerder de filmpjes...
... (ander filmpjes volgen nog)

 

s' Avonds dansen we met de hele school op het liedje van "sprookjesboek".

broer_konijn001.gif