22-03-13

Thema boerderij

Hey hallo,

 

Deze week vertoefden we in de wereld van de dieren van de boerderij. Varkens, paarden, koeien die loeien, schapen, geiten, poezen, muizen, ...

koe.gif

Maandag vierden we de verjaardag van Mohamed L. We aten cake, dronken lekker fruitsap, maakten een kroon en zongen liedjes. (fots volgen nog)

We gingen ook turnen met juf Marie.

s' Avonds leerden we het liedje: Hé blijf staan.


Dinsdag knutselden we een dierenkroon. We kleefden stickers in patronen op de kroon. Soms was het wel een beetje moeilijk, maar we deden heel erg ons best.

We luisterden ook naar het verhaaltje van "Waar is mijn prrrrt?" in de Kamishibai.

Het gaat over een poesje die zijn Miauw niet kan vinden. Hij gaat op bezoek bij alle dieren. Maar de muis heeft alleen een piep en de koe alleen een beuh, ... Ze komt uiteindelijk bij haar mama terecht en roept heel luid: "Miauw!"

We speelden ook een spelletjes met dierengeluiden. Als we een eendje hoorden dan mochten we de eend nemen. Als we een varken hoorde namen we het varken enz.

We speelden ook met de boerderijdieren in het hooi, onze haren hingen ook vol met hooi.

Woensdag keken we met heel de kleuterschool naar het toneel van het boekje "Nieuwsgierige Lotje"


Donderdag waren er veel juffen ziek en bleef juf Jessica bij alle peuters en moest juf Wendy bij de kindjes van juf Corine blijven. Soms kwamen er enkele kindjes spelen in de klas van juf Corine.

Vrijdag zijn we met alle kindjes naar de boerderij geweest, het was mooi weer en we hebben er van genoten. Maar moe dat we weren.

We hebben een pauw gezien die zijn veren omhoog zette, bruine lammetjes, een mooie kalkoen en een hele lieve poes die we konden aaien.

Om terug te keren zijn we met de metro gegaan van Ijzer naar Ribaucourt. Het was een heel avontuur op de roltrap. Mama's en papa's jullie peuter zal vanacht heel goed slapen :D

DSC06690.JPG

De commentaren zijn gesloten.