08-03-13

Thema - de 3 biggetjes

Hey hallo,

Omdat volgende week de JEUGDBOEKENWEEK van start gaat en het thema SPROOKJES is, hebben we gekozen om deze week te werken rond het sprookje "De 3 biggetjes".

Hier vind je alvast een voorsmaakje van het verhaaltje (het is wel in het Engels):


Maandag hebben we naar het filmpje van de 3 biggetjes gekeken op YouTube. We hebben samen met de boze wolf geblazen en geblazen tot alle huisje omver vielen. Maar het huisje van steen viel niet om.

 

Dinsdag had het zo hard geneeuwd dat alle juffen te laat op school waren. We hebben dan ook even moeten wachten in de refter. Nadien hebben we gedanst op het liedje van "SPROOKJESBOEK", dit is het afsluitlied van de jeugdboekenweek. We gaan dan dansen met alle kinderen van de school.


We hebben ook 3 varkentjes en een wolf geknutseld. Nadien hebben we heel even in de sneeuw gespeeld, brrrrr, twas wel koud!!!

DSC06641.JPG

DSC06642.JPG

DSC06643.JPG

DSC06644.JPG


WOENSDAG geen school!!!!

DONDERDAG hebben we gekeken naar het poppenspel van "de 3 biggetjes".


Zo gaat het verhaaltje:

1 biggetje bouwt een huisje van stro, 1 biggetje bouwt een huisje van hout en 1 biggetje bouwt een huisje van steen. De boze wolf komt langs en wil graag snoepen van de biggetjes. Hij blaast en blaast en blaast en het huisje van stro valt zo om. Dan blaast en blaast hij nog een keer en ook het huisje van hout valt zo om. Dan probeert hij het ook met het huisje van stenen, maar dat wil niet omvallen. Hij kruipt door de schoorsteen, maar hij valt in de pot met soep. Hij rent zo snel hij kan weg van de biggetjes.

We hebben ook 3 huisje geknutseld: 1 van hooi, 1 van hout en 1 van stenen.

VRIJDAG vertellen we samen met de juffen het verhaaltje van de biggetjes. Hieronder vind je het filmpje of eerder de filmpjes...
... (ander filmpjes volgen nog)

 

s' Avonds dansen we met de hele school op het liedje van "sprookjesboek".

broer_konijn001.gif

 

De commentaren zijn gesloten.