28-02-13

Thema - Rupsje nooitgenoeg

Beste mama's en papa's,

Deze week wijden we een hele week aan het boekje rupsje nooitgenoeg. Hier is een filmpje over het boekje:


 

 

 

 

 

 

 

 

MAANDAG konden onze vriendjes kijken naar het filmpje op Youtube. Het verhaaltje gaat over een rupsje dat uit een ei komt en reuzenhonger heeft. Hij gaat op zoek naar eten en eet zijn buikje rond. Telkens wordt hij dikker en dikker. Als uiteindelijk hij zoveel heeft gegeten dat zijn buik er pijn van doet, gaat hij slapen in een coccon. Hij wordt een mooie vlinder.

's Avonds deden we relaxatie met juf Els. De juffen kwamen eens kriebelen bij de kleuters met pluimpjes.

 

DINSDAG hebben we de verjaardag van YASMINE gevierd. Ze had lekkere cake meegebracht. Eerst maakten we een mooie kroon voor haar, we zongen enkele liedjes en we kregen ook cadeautjes mee naar huis.

2512296292.jpg

2833166548.jpg

3687474362.jpg

Naamloos.png

We rijgden ook parels op een rupsdraad en zo krijgen we een schattige rups. De juf bracht parels in verschillende kleuren mee, zo werden het allemaal hele kleurrijke rupsjes.

Juf speelde ook een spel met parels. We gooien met de kleuren dobbelsteen. We nemen de juiste kleur van parel en zo rijgen we een rups aan elkaar. De rups wordt steeds langer en langer.

WOENSDAG kijken we naar het poppenspel van rupsje nooitgenoeg. (zie filmpje) We leerden ook een leuk liedje over een vlindertje:

"Vlindertje, vlindertje, wat vlieg je hoog.

Vlindertje, vlindertje, vlieg met een boog.

Vlindertje vlindertje zoek naar een bloem.

Vlindertje, vlindertje, wat ga je doen?"


 

vlinder.gif


DONDERDAG maaken we vleugels van een vlinder door verf op een blad te doen. Het blad in 2 te vouwen en weer open te doen. Wat een mooi resultaat. Nu worden onze rupsen kleurrijke vlinders.

VRIJDAG keken we naar de tik tak van de rupsen en vlinders. We werkten ook onze mooie vlinders af en gingen in groepjes mee naar de klas van juf Els. Zij tekende met de kindjes hun handen en samen stempelden ze deze in een mooie kleur.

Hier zijn de foto's van deze week:

Dit is het resultaat van onze mooie vlinders:

DSC06586.JPG

DSC06588.JPG

DSC06590.JPG

 

De commentaren zijn gesloten.