28-01-13

Thema clowntjes...

Hey hallo,

Deze week trekken we gekke bekken want we leren meer over CLOWNTJES. Clowntjes met een rode neus, clowntjes met een grote strik, clowntjes met een gekleurde pruik enz...

43137.gif

Maandag was Amina in de klas van juf Jessica jarig en we hebben lekker van haar reuzen chocolade taart gesmikkeld. We zagen er allemaal heel leuk uit. Overal hing chocolade, op onze neus, op onze wangen, op de tafel, op de grond en op onze stoel. Maar het was een hele lekkere taart. De servietten, de bordjes en het tafelkleedje waren gelijk ook in het thema van deze week: BUMBA! Dank u voor het cadeautje mama van Amina! (Voor foto's verwijs ik door naar de blog van juf Jessica: http://kikkereilandje.skynetblogs.be/)

Dinsdag gaan we ons verkleden als gekke clowntjes, de juffen schilderen een rode neus op ons gezicht en we mogen gekke bekken trekken.

We knutselen ook samen een grote Bumba en dit is het resultaat...

DSC06506.JPG

Woensdag leerden we een leuk liedje over een clowntje met een rode neus, het gaat als volgt:

"Clowntje heeft een rode neus, rode neus, rode neus,

Clowntje heeft een rode neus, ha ha ha ha haaaa!

En als hij dan gaat dansen hopsafaldera,

dan doen we hem allemaal na ja ja, dan doen we hem allemaal na."

Donderdag speelden we een leuk spelletje met juf Els. Er waren 2 kikkers, een grote en een kleine. De peuters moesten de grote neuzen verzamelen bij de grote kikker en de kleine neuzen bij de kleine kikker.

DSC06503.JPG DSC06504.JPG 

DSC06507.JPG DSC06510.JPG

's Avonds keken we ook naar de tik tak in het thema clowntjes en hebben we hard moeten lachen met de dolle fratsen van Kiki die voor clown speelde.

Vrijdag vond Kiki gekke kleren: een rode neus, grote schoenen en en kleurrijk kostuum. Van wie zou dat nu zijn? Hij past het kostuum aan en hij lijkt wel een clowntje. Hij begint spontaan "Clowntje heeft een rode neus" te zingen.

animaatjes-bumba-17307.gif

We verwelkomen RAYAN in onze klas op 4 februari.

DSC06513.JPG

Deze week gingen we nog even door met het thema omdat het bijna Carnaval is, wat deden we nog allemaal?

1. Een vriendje knutselen voor Bumba, ik stel jullie voor: BUMBALOU

DSC06531.JPG

2. Ons verkleden en in de carnavalsstoet meelopen:

DSC06536.JPG PRINSES CHAIMA

DSC06537.JPG MEGA FATIMA

DSC06538.JPG Lieve - Kadija - beestje

DSC06539.JPG Grote paddestoel Zoë met haar vriendje kabouter Pinnemuts

DSC06541.JPG Beertje Jasmine

DSC06543.JPG Rayan Piraat, schip ahoj

DSC06545.JPG Cheery Elisa

3. De verjaardag van Noumidia (juf Jessica) vieren. Haar mama heeft lekkere kokos - cake voor ons gemaakt en mini-fruitbrochetten. Dat sluit nu net goed aan bij ons TUTTI FRUTTI - project op school.

4. Een groot carnavalsfeest vieren in de klas met slingers, confetti, toeters, bellen en veel muziek :D

365560636.jpg 2923321378.jpg

3928129063.jpg 2430741831.jpg

 

5. Afscheid nemen van juf Maureen van het vijfde leerjaar, zij vond een nieuwe uitdaging dichter bij huis. We hebben voor haar een mooi werkje gemaakt en zijn het gaan afgeven in de opzichterstraat. We zongen voor haar het liedje: "beertje beertje knuffelbeer".

147796868_2.jpg 900667956_2.jpg 

3136286612.jpg 2274346532.jpg

1332693332.jpg 1913610468.jpg

 

 

17:38 Gepost in Sport | Permalink | Commentaren (0)

Thema kikkertjes...

Hey hallo,

Deze week horen we veel gekwaak, want we leren meer over onze klaspop KIKI. Wat een leuke kikker!!!!

kik6.gif

Maandag leerden we een leuk liedje over kikkertjes. Kiki was luid aan het meekwaken. Het liedje gaat als volgt:

"De kikkertjes, de kikkertjes, zijn aardig om te zien.

De kikkertjes, de kikkertjes, zijn aardig om te zien.

Oe, kwak kwak kwak, oe kwak kwak kwak, oe kwak, oe kwak oe kwak.

Oe, kwak kwak kwak, oe kwak kwak kwak, oe kwak, oe kwak oe kwak."

podcast

Dinsdag knutselden we leuke kikker die gemaakt zijn van kaasdoosjes. Eerst moesten we gewoon een kaasdoosje groen schilderen en dan leek het nog niet op een kikker.

We luisterden ook naar het verhaaltje: Kikker zegt kwaak!

kikker.GIF

Kikker heeft grote honger en vangt met zijn tong een paarse vlieg, een blauwe vlieg, een libel en een bij. Mmmh, dat is lekker. Maar na een tijdje krijgt hij pijn in zijn buikje en alle diertjes komen terug uit zijn buik.

We hebben 's avonds naar een aflevering van plons de kikker gekeken op de computer:

Woensdag was juf een beetje te laat op school door de trein. Daarom zijn we even in de klas van juf Jessica gebleven. We keken naar het poppenspel van "Kikker zegt kwaak!"

Ook werkten we verder aan ons knutselwerkje. Nu kregen onze kikkertjes pootjes en een gezichtje. Juf Els kwam in onze klas en zij heeft met ons een leuk spelletje gespeeld. Kiki heeft ook vriendjes in een andere kleur. We zoeken tekens twee kikkers in de dezelfde kleur.

Donderdag

Vrijdag hebben we allemaal samen relaxatie gedaan, de juffen kwamen met verschillende materialen kriebelen bij de peuters. Juf Els met een balletje, juf Jessica met een auto en juf Wendy met een penseel.

We schilderden ook een grote vijver voor onze kikkers en juf Els boetseerde mooie kikkers met plasticine. Ze kregen ook leuke wiebeloogjes. De kikkers sprongen op en neer. Boing, boing...

Hier is een foto van onze mooie werkjes...

DSC06490.JPG

DSC06491.JPG

In de namiddag was het WINTERFEEST en hebben juf Wendy, juf Els en Juf Jessica lekkere pannenkoeken verkocht. Hopelijk hebben jullie van het feest genoten!!!

springendekikker.gif

  

13-01-13

Thema - winterkleren

Hey hallo,

Het heeft dit weekend al flink gesneeuwd en buiten is het heel koud. Daarom moeten we een dikke jas aandoen, een paar mooie handschoenen of wantjes, een toffe muts en een lange sjaal. Dit is dan ook direct het thema van deze week.

kinderenophetijs.gif

Maandag heeft Kiki (onze klaspop) het heel erg koud en we helpen haar om handschoenen, een muts en een sjaal aan te trekken. Zo zal ze het wel snel warm krijgen.

DSC06484.JPG

s' Avonds kwam juf Els in onze klas en hebben we relaxatie gedaan. Juf zette een rustig muziekje op en de kindjes mochten op de mat gaan liggen. Dan kwamen de juffen even kriebelen en met een balletje over onze buik rollen.

Juf Els is de gok-leerkracht:

Naamloos.png

Dinsdag heeft het de hele dag gesneeuwd ook tijdens de speeltijd. We hebben ons goed aangekleed en mochten van de juffen in de sneeuw spelen, het was echt superfijn! Onze mutsen, sjaals en handschoenen waren wel een beetje nat, maar die heeft juf te drogen gelegt op de chauffage.

We speelden ook een spelletje met winterkleren. Juf tekende een muts, een sjaal, handschoenen en sokken van Kiki op een blad en de kleuters moesten de echte spullen erop leggen.

Verder hebben we ook al fijn geknutseld, vandaag hebben we Kiki een groen kleurtje gegeven. Donderdag werken we verder aan ons kunstwerk.

DSC06479.JPG

Woensdag is het geen school voor de kindjes, wel voor de juffen ;)

Donderdag hebben we getoverd, we speelden een spelletje met de muts, de sjaal en de handschoenen van Kiki. Telkens werd er iets weggetoverd en de kindjes moesten dan raden wat er weg was.

Daarna hebben we nog verder geknutseld aan onze grote kikker en dit is het resultaat...

DSC06489.JPG

Vrijdag was juf Heidi (kinderverzorgster) jarig en dat hebben we natuurlijk gevierd...

We hebben ook het verhaaltje herhaald over Kiki die het zo koud heeft.