28-01-13

Thema kikkertjes...

Hey hallo,

Deze week horen we veel gekwaak, want we leren meer over onze klaspop KIKI. Wat een leuke kikker!!!!

kik6.gif

Maandag leerden we een leuk liedje over kikkertjes. Kiki was luid aan het meekwaken. Het liedje gaat als volgt:

"De kikkertjes, de kikkertjes, zijn aardig om te zien.

De kikkertjes, de kikkertjes, zijn aardig om te zien.

Oe, kwak kwak kwak, oe kwak kwak kwak, oe kwak, oe kwak oe kwak.

Oe, kwak kwak kwak, oe kwak kwak kwak, oe kwak, oe kwak oe kwak."

podcast

Dinsdag knutselden we leuke kikker die gemaakt zijn van kaasdoosjes. Eerst moesten we gewoon een kaasdoosje groen schilderen en dan leek het nog niet op een kikker.

We luisterden ook naar het verhaaltje: Kikker zegt kwaak!

kikker.GIF

Kikker heeft grote honger en vangt met zijn tong een paarse vlieg, een blauwe vlieg, een libel en een bij. Mmmh, dat is lekker. Maar na een tijdje krijgt hij pijn in zijn buikje en alle diertjes komen terug uit zijn buik.

We hebben 's avonds naar een aflevering van plons de kikker gekeken op de computer:

Woensdag was juf een beetje te laat op school door de trein. Daarom zijn we even in de klas van juf Jessica gebleven. We keken naar het poppenspel van "Kikker zegt kwaak!"

Ook werkten we verder aan ons knutselwerkje. Nu kregen onze kikkertjes pootjes en een gezichtje. Juf Els kwam in onze klas en zij heeft met ons een leuk spelletje gespeeld. Kiki heeft ook vriendjes in een andere kleur. We zoeken tekens twee kikkers in de dezelfde kleur.

Donderdag

Vrijdag hebben we allemaal samen relaxatie gedaan, de juffen kwamen met verschillende materialen kriebelen bij de peuters. Juf Els met een balletje, juf Jessica met een auto en juf Wendy met een penseel.

We schilderden ook een grote vijver voor onze kikkers en juf Els boetseerde mooie kikkers met plasticine. Ze kregen ook leuke wiebeloogjes. De kikkers sprongen op en neer. Boing, boing...

Hier is een foto van onze mooie werkjes...

DSC06490.JPG

DSC06491.JPG

In de namiddag was het WINTERFEEST en hebben juf Wendy, juf Els en Juf Jessica lekkere pannenkoeken verkocht. Hopelijk hebben jullie van het feest genoten!!!

springendekikker.gif

  

De commentaren zijn gesloten.