13-01-13

Thema - winterkleren

Hey hallo,

Het heeft dit weekend al flink gesneeuwd en buiten is het heel koud. Daarom moeten we een dikke jas aandoen, een paar mooie handschoenen of wantjes, een toffe muts en een lange sjaal. Dit is dan ook direct het thema van deze week.

kinderenophetijs.gif

Maandag heeft Kiki (onze klaspop) het heel erg koud en we helpen haar om handschoenen, een muts en een sjaal aan te trekken. Zo zal ze het wel snel warm krijgen.

DSC06484.JPG

s' Avonds kwam juf Els in onze klas en hebben we relaxatie gedaan. Juf zette een rustig muziekje op en de kindjes mochten op de mat gaan liggen. Dan kwamen de juffen even kriebelen en met een balletje over onze buik rollen.

Juf Els is de gok-leerkracht:

Naamloos.png

Dinsdag heeft het de hele dag gesneeuwd ook tijdens de speeltijd. We hebben ons goed aangekleed en mochten van de juffen in de sneeuw spelen, het was echt superfijn! Onze mutsen, sjaals en handschoenen waren wel een beetje nat, maar die heeft juf te drogen gelegt op de chauffage.

We speelden ook een spelletje met winterkleren. Juf tekende een muts, een sjaal, handschoenen en sokken van Kiki op een blad en de kleuters moesten de echte spullen erop leggen.

Verder hebben we ook al fijn geknutseld, vandaag hebben we Kiki een groen kleurtje gegeven. Donderdag werken we verder aan ons kunstwerk.

DSC06479.JPG

Woensdag is het geen school voor de kindjes, wel voor de juffen ;)

Donderdag hebben we getoverd, we speelden een spelletje met de muts, de sjaal en de handschoenen van Kiki. Telkens werd er iets weggetoverd en de kindjes moesten dan raden wat er weg was.

Daarna hebben we nog verder geknutseld aan onze grote kikker en dit is het resultaat...

DSC06489.JPG

Vrijdag was juf Heidi (kinderverzorgster) jarig en dat hebben we natuurlijk gevierd...

We hebben ook het verhaaltje herhaald over Kiki die het zo koud heeft.

 

De commentaren zijn gesloten.