21-12-12

Nieuwe instap... januari

Eerst en vooral wil ik iedereen prettige feesten toewensen en vooral de beste wensen voor het nieuwe jaar 2013...

Na de vakantie stappen er 7 kindjes over naar een nieuwe juf: Roman zit dan in het klasje van juf Corine en Sarah, Berat, Abdallah, Naoura, Imran en Samir gaan naar het klasje van juf Martine. Het zal wel even wennen worden, misschien wel enkele traantjes.

Ook komen er 5 nieuwe kindjes bij in de klas, WELKOM Mohamed, Anil, Chaima, Kadija en Elysa.

19-12-12

Thema - onder de kerstboom

Hey hallo,

Binnenkort vieren we kerstmis, overal zie je lichtjes branden, mooie kerstballen, slingers enz... We dragen een kerstmuts om onze oren te warmen en we zingen luid mee met kerstliedjes. Kortom ... tijd voor het thema KERSTMIS.

kerstboom%20draaiend.gif

Maandag hebben we de kerstboom in onze klas gezet en versiert met kerstballetjes, slingers en een grote ster boven in de boom (ster van Naoura). Iedereen heeft meegeholpen.
We leerden ook een liedje in een andere taal (Engels) over een kleine ster daar boven in de lucht, het gaat als volgt:

"Twinkle twinkle little star, how i wonder what you are.

Up above the world so high.

Like a diamond in the sky,

Twinkle twinkle little star, how i wonder what you are."


en nu de versie van de kindje...en het liedje van de knuffelbeer kwam ook nog eens terug...


Dinsdag was juf jessica ziek en we zaten allemaal samen in de klas met 22 kindjes. Het was een gezellige drukte en vooral een vermoeiende dag voor de juf. We hebben de verjaardag van Samir gevierd. Hij werd vandaag 3 jaar! Dank u mama en papa van Samir voor de lekkere cake...

Naamloos.png

We hebben ook gewerkt aan onze verrassing voor kerstmis.

Woensdag hebben we een spelletje gespeeld met de kerstballetjes van Kiki. Ze had verschillende kleurtjes bij en natuurlijk hebben we ook nog een beetje verder gewerkt aan onze verrassing.

Donderdag spelen de juffen een groot kerspoppenspel... (het filmpje kan je nadien vinden op de blog).

Vrijdag vieren we kerstfeest semen met de kindjes van juf Jessica en juf Els, we zingen liedjes onder de kerstboom en krijgen onze verrassing mee naar huis. En zoals de mama's en papa's hebben kunnen zien, we hebben een hele mooie kerstmuts gemaakt.

DSC06443.JPG

Hier zijn nog enkele sfeerbeelden van deze week...

PRETTIGE VAKANTIE EN VROLIJK KERSTFEEST!!!

10-12-12

Thema - Licht en donker

Hey hallo,

Omdat het bijna kerstmis en het buiten heel erg donker weer is, leren we deze week over "LICHT EN DONKER". We kruipen gezellig dicht bij elkaar en laten lichtjes, kaarsjes, zaklampen, enz branden. 

854624005dccdea98dcbc19e6741d45523fb96e.large.gif

MAANDAG hebben we weer flink geturnt met juf Marie. Ondertussen hebben de juffen de klas van juf Jessica helemaal verduisterd voor ons thema.

1004762765.jpg

We keken ook naar het poppenspel van "WELTERUSTEN, KLEINE BEER."

Het gaat over een beertje dat niet kan slapen omdat het zo donker is. Mama beer brengt een klein lichtje, maar het is nog steeds te donker. Daarna een iets groter lichtje. Maar kleine beer kan nog altijd niet slapen. En dan brengt ze het grootste licht dat ze heeft. Maar nog steeds is het niet goed. Mama zegt: "Maar nu is het toch niet meer donker." Kleine beer zegt: "Jawel, daarbuiten is het donker." Dan begrijpt mama het, ze neemt hem mee naar buiten en toont de maan en de sterren. Nu hoeft kleine beer niet meer bang te zijn. Welterusten kleine beer!

welterusten_kleine_beer.jpg

DINSDAG leren we meer over lichtjes. We zoeken wat er allemaal licht geeft en hoe je die dingen aanzet: zaklampen, kaarsjes in verschillende kleuren en geuren, fluo sterretjes, lichtjes in de kerstboom, lampjes, een fototoestel met flits enz...

We spelen ook een spelletje waarbij we de kaarsjes van Kiki gaan sorteren volgens kleur. Ze heeft heel veel kaarsjes meegebracht en ze ruiken ook allemaal anders. Ze heeft er gele, rode, blauwe, groene, oranje en paarse...


We knutselen een sterrenhemel, we schilderen sterretjes met speciale verf. Ze geven licht in het donker.

WOENSDAG kijken we hoe de juffen schaduwen maken. Ze verstoppen zich achter een doek met daar een spot op en ze toveren gekke dingen op het doek. We knutselen ook verder aan onze mooie sterretjes.

DONDERDAG spelen we een spel met een zaklamp. Als we het lichtje van de zaklamp zien dan moeten we het proberen te volgen. Als het lichtje uit gaat dan staan we heel erg stil.

s' Avonds kijken we naar de tik tak over lichtjes in het donker. Er komen ook sterretjes en een maan aan bod.

VRIJDAG kijken we nog eens naar het poppenspel van WELTERUSTEN, KLEINE BEER en dit keer zal juf Heidi filmen zodat we er thuis ook naar kunnen kijken... We werken onze sterrenhemel af en dit is het resultaat...

DSC06435.JPG

DSC06436.JPG

DSC06437.JPG

DSC06438.JPG

DSC06439.JPG

DSC06440.JPG

DSC06441.JPG

DSC06442.JPG

Hier zijn de foto's van onze week...