23-11-12

Thema - Sint & Piet

Binnenkort komen de Sint en 1 van zijn Pieten op bezoek bij ons op school. (op 6 december) Daarom bereiden we ons al voor op die komst. Jullie mogen een oude, mooie, gekke of te kleine schoen meebrengen naar school. Zo kunnen we ons schoentje zetten voor al Sint en Piet komen.

Mama's en papa's, vergeet niet de naam van jullie kleuter er op te zetten (eventueel met een sticker)

 

schoenzetten80.JPG

Deze week en ook volgende week werken we rond het thema SINT & PIET.

sintenpiet_16.gif

Omdat onze knutselwerkjes van vorige week nog niet volledig af waren werken we nog 2 daagjes verder rond het thema "KNUFFELS". MAANDAG en DINSDAG hebben we veel geëxperimenteerd met scharen, de juf had een 'knipbak' geïnstalleerd in de klas. Er waren veel kindjes die al flink kunnen knippen. Onze mooie geknutselde beren geraakten uiteindelijk toch af zoals je kan zien op de foto's... 

 

DSC06427.JPG Konijntje van Fatima

DSC06428.JPG Tijgertje van Imran

DSC06429.JPG Olifant van Zoë

DSC06430.JPG Minnie van Sarah

DSC06432.JPG Baby van Roman

DSC06433.JPG Beertje van Mohamed

WOENSDAG is er geen school!!!

DONDERDAG en VRIJDAG is de juf ziek thuis. We brengen onze dag door bij juf Nancy, juf Jessica en juf Heidi. Maandag ben ik weer van de partij en hopelijk een stuk beter.

Nog een weekje Zwarte Piet en Sinterklaas:

MAANDAG hebben we ons verkleed als Zwarte piet en Sinterklaas. De juf had pietenmutsen, pietenkragen, pietenbroeken, Sintmutsen, Sinthandschoenen en een Sintjas meegebracht.

DINSDAG leerden we een versje over de sint:

"We zetten een schoenschoen.png

 

met een wortel wortel.jpg

 

 

voor het paard59bd97a2eb.gif.

 

 

Dan komt Sinterklaas en Zwarte Piet

Sint-en-Piet.giflangs met cadeautjescadeau.jpg."

 

 

 

 

We knutselden ook een pietenmuts om aan te doen als Sinterklaas en Zwarte piet op bezoek komen. s' Avonds speelden we nog een spelletje: er liggen 3 pietenmutsen onder een doek, juf tovert er eentje weg. Welke muts is er weg?

 

WOENSDAG waren we druk in de weer om onze pietenmutsen af te krijgen voor de grote dag dat Sinterklaas in onze klas op bezoek komt. We zetten ook onze schoen met een wortel erin voor het paard. Zouden we morgen cadeautjes krijgen van de SINT????

DONDERDAG kwamen Sinterklaas en Zwarte piet op bezoek in de klas. We zijn heel flink geweest want ze hadden cadeautjes bij voor ons: een zakje vol met lekkere koekjes, chocolade en mandarijntjes eeeeeeeeeeen een fiets, een BUMBA-zetel en een pizza voor in de klas.

DANK U SINTERKLAAS!!!!!

Enkel Zoë en Naoura waren een beetje bang toen de heilige man in onze klas kwam. Kijk maar eens naar de foto's...

 

3667957393.JPG

2690696689.JPG

301745460.JPG

VRIJDAG hebben we al flink gespeeld met het speelgoed dat de Sint naar ons klasje heeft gebracht.


16-11-12

Thema - knuffels

Jullie mogen allemaal een knuffelbeer meebrengen die de hele week in onze klas mag logeren. Mama's en papa's schrijf er wel de naam van je kleuter op!

beer.gif

Deze week werken we rond het thema KNUFFELS... 

Maandag kwam er nog een nieuw vriendje bij, welkom in onze klas LINA... We gingen ook turnen met juf Marie en speelden in de klas met onze eigen knuffels. Dank u aan de mama's en papa's die een knuffel meegegeven hebben aan hun peuters.

DSC06350.JPG DSC06351.JPG DSC06352.JPG DSC06353.JPG ---> dit is Lina

DSC06355.JPG DSC06356.JPG DSC06357.JPG DSC06358.JPG

DSC06359.JPG DSC06360.JPG DSC06365.JPG DSC06364.JPG

Dinsdag vertelt juf een verhaaltje over een pinguin die zijn knuffel kwijt is. Samen met zijn vriendjes gaat hij op zoek. Ze zoeken overal: in de zee, onder de sneeuw, ... Dan komen ze een heel grote zeehond tegen, ze zijn zo bang. Maar het blijkt een lieve zeehond te zijn die zijn knuffel heeft terug gevonden. Nu is pinguin heel blij.

We dansen ook met de knuffels, beertje doet voor en de kinderen doen hem na.

Tijdens de beeldende activiteit maken we onze eigen knuffel in papier.

Woensdag spelen we een spel met onze knuffels: Er liggen 3 knuffels op een rij. Juf tovert een knuffel weg. De kindjes raden wie zijn knuffel weg is.

We werken ook verder aan onze beeldactiviteit.

 

Uitspraak van de dag door Roman: "Dag juf, ik ben weg hè!" Juf: "Waar ga je dan naar toe" Roman: "Ah, naart café hè!"

Donderdag leren we een leuk liedje over een beertje: BEERTJE BEERTJE KNUFFELBEER...

podcast

's Avonds kijken we ook naar "tik tak" rond het thema knuffels.

Vrijdag spelen juf Wendy en juf Jessica poppenspel rond het boekje van onze kleine pinguin.

2699470307.JPG

We spelen een spel met onze knuffels: de beertjes doen een beetje gek, ze kruipen in onze nek, op ons hoofd, op onze buik, onder onze voeten en noem maar op.

Speciaal voor Zoë: "Twinkle twinkle little star", ze zingt al heel de week dit liedje. Ik zat er de hele tijd mee in mijn hoofd en nu ken ik de tekst volledig.


 

baby-knuffels.jpg

 

 

 

05-11-12

Thema - ballen en ballonnen

Hey hallo!

Vandaag zijn er weer 5 nieuwe kindjes ingestapt, het was een beetje hectisch want bleek dat onze klas helemaal onder water stond. Gelukkig is alles weer opgelost. Vandaag en de volgende dagen zullen we even niet in onze klas doorbrengen, maar in de klas van juf Jessica.

Deze week leren we over ballen en ballonnen, het zal wel even wennen worden voor onze nieuwe vriendjes.

imagesCAF5356A.jpg

MAANDAG zijn we allemaal samen gestart op de speelplaats met de kindjes van juf Jessica, we hebben er even met de fietsen gespeeld en nadien zijn we naar de klas gegaan. We hebben samen met juf Marie met de balletjes gespeeld tijdens de turnles.  's Avonds hebben we de verjaardag van Roman gevierd, hij had samen met zijn mama koekjes gebakken en die hebben we allemaal geproefd. Dank je wel voor de lekkere koekjes! Het receptje gaan we zeker uittesten in de klas! Hier zie je alvast enkele foto's...

Naamloos.png


 

DINSDAG was het een hele drukke dag, er gebeurden veel ongelukjes en daarom hebben we niet veel gespeeld en gewerkt.toilet-sit.gif

De nieuwe kindjes moeten nog echt wennen aan het klasgebeuren en vooral het "op een bankje blijven zitten". We leerden ook een leuk liedje over een ballonnetje...
podcast

WOENSDAG zaten we terug in onze eigen klas. De nieuwe vriendjes hebben een symbooltje gekozen en we hebben al flink gespeeld:

Knipsel.GIF

De poppenhoek verhuisde naar de kring en daar waren we aan het picknicken. Imran vond de podloden die aan het drogen waren op de chauffage en begon spontaan het liedje van "tik doen de stokjes te zingen". Naoura was dan weer op stap met de bak van de brooddozen die op wieltjes stond en ze speelde juf. Zoë verzorgde de popjes en gaf melk met een papflesje. Mohamed en Yasmine waren op stap met de buggy's, bordjes en tassen. Aminata vond het heel leuk om van de glijbaan te glijden. Berat en Abdallah wouden heel graag werken. Ousmane was niet weg te slaan van de moto. Roman was op stap met KIKI en zijn loopfiets naar de markt.

En juf Sylvie kwam even op bezoek in de klas met haar hond "MISTACHE". Roman was heel bang en heeft zich goed verstopt voor het hondje.

Kijk maar eens naar de foto's van onze avonturen...

 

DONDERDAG waren alle kindjes in onze klas, we waren met 15. Dat kan al tellen. We hebben veel gespeeld met de ballen en ballonnen die juf had meegebracht. 's Avonds keken we naar de tiktak met juf Jessica en juf Wendy.

Vandaag was juf Heidi ook weer van de partij, WELKOM TERUG JUF HEIDI!

DSC06241.JPG

939513048.jpg<--- dit is juf Heidi

VRIJDAG hebben we nog veel gespeeld met de ballonnen aan de touwen en de balletjes in de klas.  We stempelden ook met de ballonnetjes in de verf.

DSC06243.JPG

s' Avonds keken we naar het poppenspel van Kiki, Kikker en Kwaakje:

Ze vonden een ballon op de grond en proeven er eens van. Lekker is dat niet, blazen lukt ook al niet. Misschien kan juf Heidi ons helpen. Juf Heidi blaast de ballon op, maar hij vliegt weg. Nog eens opnieuw... en dan maakt de ballon rare geluidjes. Voor de laatste keer wordt het een mooie dikke ballon. Kiki, Kikker en Kwaakje besloten er op te springen en dan... PATS! knalt de ballon kapot. Nu zijn de kikkers verdrietig. De kindjes troosten hun.

 

536802_4809727772201_37204547_n.jpg

Volgende week gaan we nog verder met het thema ballonnen...

We hebben veel met de ballen en ballonnen gespeeld,

ballons.gif

geprobeert om ballonnetjes op te blazen,

DSC06251.JPG

ook met een ballonnenpompje.

DSC06252.JPG

De juf heeft ook veel ballonnetjes opgeblazen en samen met de kindjes in een grote bal gestopt. Nu konden we zitten op de grote bal en ermee spelen.

DSC06256.JPG DSC06255.JPG DSC06257.JPG DSC06258.JPG

Woensdag is de juf ondanks de staking toch op school geraakt. Omdat juf Sarah en juf Sofie minder geluk hadden kwamen er enkele andere kindjes bij ons in de klas spelen: Soraya, Ardas en nassim. We hebben veel verschillende ballonnen opgeblazen en af en toe ontplofte er wel eens eentje... PATS! 

balloon_pop.gif

Donderdag gaan we naar de binnenspeeltuin "KID'S FACTORY" met het grote ballenbad. Ideaal om ons leuke thema af te sluiten: http://www.kidsfactory.be/nl/kid-s-factory-brussel/#Home

Hieronder vind je de foto's van onze uitstap...

 

DSC06331.JPG

Vrijdag deden we het een beetje rustig aan, alle kindjes waren nog moe van onze uitstap gisteren. We hebben veel gezongen en samen met juf Marie geturnd.

Het was een fijn thema...

Muisjes-met-ballon.gif