05-11-12

Thema - ballen en ballonnen

Hey hallo!

Vandaag zijn er weer 5 nieuwe kindjes ingestapt, het was een beetje hectisch want bleek dat onze klas helemaal onder water stond. Gelukkig is alles weer opgelost. Vandaag en de volgende dagen zullen we even niet in onze klas doorbrengen, maar in de klas van juf Jessica.

Deze week leren we over ballen en ballonnen, het zal wel even wennen worden voor onze nieuwe vriendjes.

imagesCAF5356A.jpg

MAANDAG zijn we allemaal samen gestart op de speelplaats met de kindjes van juf Jessica, we hebben er even met de fietsen gespeeld en nadien zijn we naar de klas gegaan. We hebben samen met juf Marie met de balletjes gespeeld tijdens de turnles.  's Avonds hebben we de verjaardag van Roman gevierd, hij had samen met zijn mama koekjes gebakken en die hebben we allemaal geproefd. Dank je wel voor de lekkere koekjes! Het receptje gaan we zeker uittesten in de klas! Hier zie je alvast enkele foto's...

Naamloos.png


 

DINSDAG was het een hele drukke dag, er gebeurden veel ongelukjes en daarom hebben we niet veel gespeeld en gewerkt.toilet-sit.gif

De nieuwe kindjes moeten nog echt wennen aan het klasgebeuren en vooral het "op een bankje blijven zitten". We leerden ook een leuk liedje over een ballonnetje...
podcast

WOENSDAG zaten we terug in onze eigen klas. De nieuwe vriendjes hebben een symbooltje gekozen en we hebben al flink gespeeld:

Knipsel.GIF

De poppenhoek verhuisde naar de kring en daar waren we aan het picknicken. Imran vond de podloden die aan het drogen waren op de chauffage en begon spontaan het liedje van "tik doen de stokjes te zingen". Naoura was dan weer op stap met de bak van de brooddozen die op wieltjes stond en ze speelde juf. Zoë verzorgde de popjes en gaf melk met een papflesje. Mohamed en Yasmine waren op stap met de buggy's, bordjes en tassen. Aminata vond het heel leuk om van de glijbaan te glijden. Berat en Abdallah wouden heel graag werken. Ousmane was niet weg te slaan van de moto. Roman was op stap met KIKI en zijn loopfiets naar de markt.

En juf Sylvie kwam even op bezoek in de klas met haar hond "MISTACHE". Roman was heel bang en heeft zich goed verstopt voor het hondje.

Kijk maar eens naar de foto's van onze avonturen...

 

DONDERDAG waren alle kindjes in onze klas, we waren met 15. Dat kan al tellen. We hebben veel gespeeld met de ballen en ballonnen die juf had meegebracht. 's Avonds keken we naar de tiktak met juf Jessica en juf Wendy.

Vandaag was juf Heidi ook weer van de partij, WELKOM TERUG JUF HEIDI!

DSC06241.JPG

939513048.jpg<--- dit is juf Heidi

VRIJDAG hebben we nog veel gespeeld met de ballonnen aan de touwen en de balletjes in de klas.  We stempelden ook met de ballonnetjes in de verf.

DSC06243.JPG

s' Avonds keken we naar het poppenspel van Kiki, Kikker en Kwaakje:

Ze vonden een ballon op de grond en proeven er eens van. Lekker is dat niet, blazen lukt ook al niet. Misschien kan juf Heidi ons helpen. Juf Heidi blaast de ballon op, maar hij vliegt weg. Nog eens opnieuw... en dan maakt de ballon rare geluidjes. Voor de laatste keer wordt het een mooie dikke ballon. Kiki, Kikker en Kwaakje besloten er op te springen en dan... PATS! knalt de ballon kapot. Nu zijn de kikkers verdrietig. De kindjes troosten hun.

 

536802_4809727772201_37204547_n.jpg

Volgende week gaan we nog verder met het thema ballonnen...

We hebben veel met de ballen en ballonnen gespeeld,

ballons.gif

geprobeert om ballonnetjes op te blazen,

DSC06251.JPG

ook met een ballonnenpompje.

DSC06252.JPG

De juf heeft ook veel ballonnetjes opgeblazen en samen met de kindjes in een grote bal gestopt. Nu konden we zitten op de grote bal en ermee spelen.

DSC06256.JPG DSC06255.JPG DSC06257.JPG DSC06258.JPG

Woensdag is de juf ondanks de staking toch op school geraakt. Omdat juf Sarah en juf Sofie minder geluk hadden kwamen er enkele andere kindjes bij ons in de klas spelen: Soraya, Ardas en nassim. We hebben veel verschillende ballonnen opgeblazen en af en toe ontplofte er wel eens eentje... PATS! 

balloon_pop.gif

Donderdag gaan we naar de binnenspeeltuin "KID'S FACTORY" met het grote ballenbad. Ideaal om ons leuke thema af te sluiten: http://www.kidsfactory.be/nl/kid-s-factory-brussel/#Home

Hieronder vind je de foto's van onze uitstap...

 

DSC06331.JPG

Vrijdag deden we het een beetje rustig aan, alle kindjes waren nog moe van onze uitstap gisteren. We hebben veel gezongen en samen met juf Marie geturnd.

Het was een fijn thema...

Muisjes-met-ballon.gif

De commentaren zijn gesloten.