26-10-12

Nieuwe kindjes... november

Na de herfstvakantie (5 november) starten er weer een heel hoop nieuwe kindjes...

WELKOM IN DE KLAS 

Zoë

DSC06187.JPG

Mohamed

DSC06188.JPG

Aminata

DSC06184.JPG

Ousmane

DSC06186.JPG

Lahcen

 

DSC06235.JPG

22-10-12

Thema - ik ben een pompoentje

Hey hallo,

Deze week vertoeven we in de wereld van de pompoenen en alles wat oranje is, want het is bijna Halloween.

groenten%20-%20pompoen%20animatie.gif

MAANDAG vertelde de juf het verhaaltje van de familie geel en de familie rood die samen gingen spelen. Eerst de kindjes en dan de mama's en tot slot de papa's. Hoe meer ze speelde, hoe meer de kleuren zich vermengden en toen werd het ORANJE

DSC06129.JPG

We speelden ook in de ontdekbak met herfstmaterialen: kastanjes, blaadjes enz.

DSC06123.JPG

DINSDAG leerden we een liedje over een pompoentje. Juf tekende een gezicht op een kleine pompoen en samen zochten we naar onze ogen, neus en mond. Daarna knipte de juf een pompoenenmasker uit een oranje blad. Ook dat masker kreeg ogen, een neus en een mond. En toen begon de juf te zingen:

"IK BEN EEN POMPOENTJE, IK BEN EEN POMPOENTJE!

HELEMAAL ORANJE, HELEMAAL ORANJE.

IK BEN EEN POMPOENTJE, IK BEN EEN POMPOENTJE!

IK MAAK JE BANG, IK MAAK JE BANG, boe!"


Ook maakten we zelf een pompoenenmasker. Natuurlijk is het nog niet helemaal af. We moeten er nog ogen, een neus en een mond uit prikken.

WOENSDAG was juf jessica een beetje te laat op school door het treinverkeer, daarom kwamen haar kindjes eens op bezoek in onze klas. We hebben naar het poppenspel van pompoen en kikker gekeken. Kiki is bang van de halloweenpompoen, de pompoen zingt ons liedje van "ik ben een pompoentje" en doet Kiki altijd schrikken. Maar dan heeft Kiki een goed idee, ze doet een pompoenmasker aan en laat de pompoen schrikken.

We werkten ook verder aan ons pompoenmasker, we prikten er oogjes uit. Morgen mogen we ons masker meenemen naar huis.

DSC06150.JPG DSC06151.JPG

DONDERDAG was juf jessica niet in de klas en zaten alle vriendjes samen in de klas. Er was veel leven in de brouwerij. We hebben de verjaardag van Rayan L. gevierd (kindje van juf jessica), nog even gewerkt aan onze maskers en deze namiddag was het infomoment voor de nieuwe ouders. We hebben dan met juf Caroline gedanst en gezongen op de liedjes die we al kennen.

VRIJDAG, vandaag komt juf Caroline voor de laatste keer naar onze klas. We wensen haar veel succes in haar nieuwe uitdaging. Vanaf 8 november komt juf Heidi terug naar onze school.

 Juf Caroline             Juf Heidi

Vandaag is het ook OFFERFEEST, aan alle ouders en kindjes: "geniet ervan!"

Toch waren er nog 3 kindjes in onze klas (samen met juf jessica), het was heel gezellig. We hebben uitstapje gemaakt met de tram en de metro.

DSC06173.JPG DSC06177.JPG DSC06179.JPG

Dit zijn de foto's van deze week... PRETTIGE VAKANTIE!!!!!

15-10-12

Thema - Herfstkleuren

Hey Hallo,

Deze week komen we meer te weten over herfstblaadjes, herfstkleuren en herfstvruchten. 

vallend%20blad.gif

MAANDAG kijken we naar het poppenspel van het verhaaltje "hoger en hoger". 

De dieren van het bos hebben een mooi blaadje boven in de boom gezien en willen dit plukken. MAAR het is veel te hoog. Alle dieren klimmen op elkaar en dan... vallen ze allemaal op de grond. Maar lieveheersbeestje heeft een idee, ze vliegt naar de top van de boom en pluk het blaadje.

We vierden ook de verjaardag van IMRAN. We zongen mooie liedjes, aten cake en dronken fruitsap. Gelukkige verjaardag, jij word vandaag 3 jaar.

naamloos.JPG
DINSDAG leerden we een leuk liedje over 'stokjes', zelf op toilet en toen we aan het spelen waren bleven we het liedje zingen. Het gaat zo... TIK TIK, TIK TIK, ZO DOEN DE STOKJES EEEN RIKKE TIKKE TIKKE.
podcast

Nadien bestempelden we een stam van een boom met verschillende leuke stempels en bruine verf. Kijk maar eens naar de foto's...

WOENSDAG was er weer een kindje jarig, MOHAMED AMINE van de klas van juf jessica. Voor foto's verwijs ik door naar de blog van juf Jessica:  http://kikkereilandje.skynetblogs.be/ en ook juf Wendy was jarig.

We werkten ook verder aan onze boom, we maakten speciale blaadjes, door met verf en kastanjes in een doos te rollen en dit was het resultaat... en donderdag was onze boom klaar!

DSC06106.JPG 

DSC06107.JPG

DSC06108.JPG

VRIJDAG gingen we turnen met juf Marie en omdat het voor de laatste keer zo'n mooi weer was mochten we nog wat langer buiten spelen met de fietsen. 's Avonds mochten we nog eens kijken naar het poppenspel van hoger en hoger zoals jullie kunnen zien in het filmpje...