22-10-12

Thema - ik ben een pompoentje

Hey hallo,

Deze week vertoeven we in de wereld van de pompoenen en alles wat oranje is, want het is bijna Halloween.

groenten%20-%20pompoen%20animatie.gif

MAANDAG vertelde de juf het verhaaltje van de familie geel en de familie rood die samen gingen spelen. Eerst de kindjes en dan de mama's en tot slot de papa's. Hoe meer ze speelde, hoe meer de kleuren zich vermengden en toen werd het ORANJE

DSC06129.JPG

We speelden ook in de ontdekbak met herfstmaterialen: kastanjes, blaadjes enz.

DSC06123.JPG

DINSDAG leerden we een liedje over een pompoentje. Juf tekende een gezicht op een kleine pompoen en samen zochten we naar onze ogen, neus en mond. Daarna knipte de juf een pompoenenmasker uit een oranje blad. Ook dat masker kreeg ogen, een neus en een mond. En toen begon de juf te zingen:

"IK BEN EEN POMPOENTJE, IK BEN EEN POMPOENTJE!

HELEMAAL ORANJE, HELEMAAL ORANJE.

IK BEN EEN POMPOENTJE, IK BEN EEN POMPOENTJE!

IK MAAK JE BANG, IK MAAK JE BANG, boe!"


Ook maakten we zelf een pompoenenmasker. Natuurlijk is het nog niet helemaal af. We moeten er nog ogen, een neus en een mond uit prikken.

WOENSDAG was juf jessica een beetje te laat op school door het treinverkeer, daarom kwamen haar kindjes eens op bezoek in onze klas. We hebben naar het poppenspel van pompoen en kikker gekeken. Kiki is bang van de halloweenpompoen, de pompoen zingt ons liedje van "ik ben een pompoentje" en doet Kiki altijd schrikken. Maar dan heeft Kiki een goed idee, ze doet een pompoenmasker aan en laat de pompoen schrikken.

We werkten ook verder aan ons pompoenmasker, we prikten er oogjes uit. Morgen mogen we ons masker meenemen naar huis.

DSC06150.JPG DSC06151.JPG

DONDERDAG was juf jessica niet in de klas en zaten alle vriendjes samen in de klas. Er was veel leven in de brouwerij. We hebben de verjaardag van Rayan L. gevierd (kindje van juf jessica), nog even gewerkt aan onze maskers en deze namiddag was het infomoment voor de nieuwe ouders. We hebben dan met juf Caroline gedanst en gezongen op de liedjes die we al kennen.

VRIJDAG, vandaag komt juf Caroline voor de laatste keer naar onze klas. We wensen haar veel succes in haar nieuwe uitdaging. Vanaf 8 november komt juf Heidi terug naar onze school.

 Juf Caroline             Juf Heidi

Vandaag is het ook OFFERFEEST, aan alle ouders en kindjes: "geniet ervan!"

Toch waren er nog 3 kindjes in onze klas (samen met juf jessica), het was heel gezellig. We hebben uitstapje gemaakt met de tram en de metro.

DSC06173.JPG DSC06177.JPG DSC06179.JPG

Dit zijn de foto's van deze week... PRETTIGE VAKANTIE!!!!!

De commentaren zijn gesloten.